<BRENN PONIES

ETUSIVU
@

PONIT
KASVATUS
TOIMINTA

ESITTELY
MUUTA


  Tallin esittely

Itikat mussuttavat ahnaasti ihollasi ja surisevat korvasi juuressa raastavasti, kylmä kymmeneen asteen lämpö kalisuttaa vartaloasi kun epätoivoisesti yrität raapia kutiavia raajojasi ja kasvojasi. Tai sitten löydät itsesi näiltä kulmilta kun saat tarpoa viiden metrin lumessa tuulen tuivertaessa naamaasi 20 metrin sekuntivauhdilla. Suosittelen kuitenkin tässä vaiheessa katsomaan myös kortin kääntöpuolta ennenkuin päätät palata kotisi mukaviin kolkkiin ja miettimään mitä kaikkea kuitenkin sait vaikka monta miinusta tänne saapumisesta löytyykin. Mietippä vähän maisemia, kauneutta, jylhyyttä ja suloisia karvakorvia.

  Sijainti ja tilat

Brenn Ponies sijaitsee kauniissa ympäristössä Karjalan maaseudulla, liekö se sitten onni vai suru. Talliympäristö ja tilat ovat kuitenkin huipputasoa upeiden poniemme treenausta varten sekä monen moisiin tapahtumiin. Joskus tallin tiloihin tulevatkin vierailemaan glamourinkaipuiset valkohäntäpeurat ponejamme pelottelemaan eikä susienkaan ulvonnalta yömyöhään ole vältytty.

Brenn Poniesin päärakennus on tämän vuosituhannen puolella rakennettu, ilmastoitu ja rajattoman karsinamäärän omaava punapunainen tallirakennus. Heti tallin takaa avautuu upea luonnonmetsä Karjalan upeaan luontoon. Itse tallin sisällä karsinat on sijoitettu kahdelle eri käytävälle, käytävien välistä löytyvät säilytystilat varusteille, rehuille sekä muille kamppeille sekä kaksi tilavaa vesikarsinaamme ponien pesuun. Käytävät ovat valtavan leveät (5 metriä), jolloin ponit voivat helposti ohittaa toisensa ilman välikohtauksia eikä työtilastakaan käytävällä tule juuri koskaan pulaa. Vähän matkan päässä päätallista löydät punaisen, puisen siitostallin, jossa kantavana olevat tammamme asuvat varsomiskarsinoissaan kunnes voivat palata taas päätalliin tovereidensa seuraan. Siitostalliin kuuluu varustetilat sekä vesikarsina, vaikka muuten onkin paljon pienempi kuin päätallimme.

Poniemme heinät jaetaan maahan ja väkirehut sekä muut lisäruuat käytävälle taittuviin ruoka-astioihin. Jokaisen ponimme karsinassa on juoma-automaatti, tarvittaessa veden voi saada myös seinään kiinnitettävästä ämpäristä. Poniemme karsinoissa alusena toimii puru, joka on esikäsitelty niin, ettei se juurikaan pölyä. Tallitytöt siivoavat karsinat päivittäin, yleensä aamuin illoin. Karsinoihin pääsee liukuovista eikä valosta ole illallakaan puutetta sähköisesti valaistuissa karsinoissa. Jokaisella ponillamme on myös mahdollisuus kurkkia omasta ikkunastaan ulkoilmaan sekä käytävälle.

Tallin pääovista pääsee ns. aulaan, ovien oikealta puolelta löydät oven suoraan toimistoon, josta pääsee toiseen kerrokseen ihmisille tarkoitettuihin pesutiloihin ja pukuhuoneisiin. Pesuhuoneessa voit pestä itsesi hikisen ratsastuksen jälkeen taikka sitten ratsusi varusteet. Pesu-ja pukuhuonetilamme sopivat siis moneen käyttöön ja ovat varsinainen erikoisuus tallissamme.

  Liikutustilat

Brenn Poniesilla on mukavat, turvalliset sekä monipuoliset liikutustilat kaikkien tarpeisiin. Tallin maneesi on erittäin suuri, 60m x 30m. Maneesi on puurakenteinen, punaiseksi maalattu, valaistu, peilitetty ja ikkunallinen. Rakennus lämmitetään talvella, jolloin ratsastus on talvisinkin mahdollista ilman hampaiden jatkuvaa kalinaa. Lämmityksen vuoksi katolle satava lumi sulaa samantien kovimmallakin lumipyryllä, jolloin vältytään ponien säikähdyksiltä kesken treenin lumen valuessa kohinalla maahan. Maneesista löytyy myös katsomo innokkaille vanhemmille sekä tuomarin lämmitetty arvostelukoppi kisoja varten. Katsomon alta majailee monipuolinen estekalustomme, jota huolletaan tarpeen vaatiessa yhteisillä talkoilla.

Kaksi hiekkakenttäämme ovat 60m x 30m eli samankokoiset kuin maneesimme. Niillä treenaamme esteratsastusta sekä koulua vaihtelevasti. Pohja on laadukas hiekkasekoite ja kummatkin kentät on aidattu tukevalla, valkoiseksi maalatulla puulla. Näin turvaamme sen, ettei yksikään villikko poni pääse kenttää kauemmas kirmailemaan. Kentän vieressä on tasainen nurmikenttä, jolle on mahdollista mennä irrottelemaan rankan treenin jälkeen tai sitten ihan vain rauhallisesti kävelemään. Nurmikolla järjestetään toisinaan myös näyttelyjä tai muita tapahtumia.

Liikutamme ponimme jokaisena päivänä, oli se sitten vaikka kävelyä niinä kevyempinä päivinä. Tähän apuna käytämme kävelykonetta, jossa ponimme kävelevät päivittäin 60 minuuttia. Sateestakaan ei ole haittaa, sillä koneen päällä on tukeva katto. Tästä on ollut paljon hyötyä, koska ponien keho on vahvistunut uskomattoman paljon ja eläinlääkärikäynnit vähentyneet huomattavasti. Kävelykoneen lisäksi jokaisella ponilla on oma viikko-ohjelma. Liikuntatarve määräytyy iän, kunnon (toipilas vai terve), valmennuskauden ja kilpailujen mukaan. Jokaisena päivänä treenataan monipuolisesti erilaisia juttuja ja ratsastuksen vaikeustaso vaihtelee sopivasti joka päivä.

Maastoreittimme ovat pääsääntöisesti hyvin vaihtelevia ja erilaisia kaikki. Maastolenkkejä löytyy aivan parin sadan metrin matkasta useisiin kymmeniin kilometreihin. Lisäksi metsistämme löytyy kiipeilymaastoja lihastreeniksi sekä useita kymmeniä erilaisia maastoesteitä, joilla treenaamme poniemme kanssa vaihtelun vuoksi. Esteitä löytyy tavallisista puunrungoista aina bunkkereihin asti. Viepä yksi tie jopa järven rantaan saakka, joka on mainio paikka ponien uittamiselle lisätreeninä. Karjalan luonto on rajaton.

  Ponien ulkoilumahdollisuudet

Aivan tallin läheisyydestä löytyvät valkoisin tangoin aidatut, hiekkapohjaiset tarhamme. Yhdessä tarhassa ulkoilee yleensä kaksi ponia samalla kertaa aamu-ja iltavuoroissa. Kiireellisestä rytmistämme johtuen tilan laitumet ovat yleensä koko vuoden käytössä, jolloin yhdelle laitumelle mahtuu useampikin hevonen nautiskelemaan elämästään ja laukkailemaan. Herkkähipiäisimmät ponit tosin tarhailevat koko talven ja pääsevät vasta kesällä irrottelemaan.

  Haluatko lukea lisää?

Palkintokaappimme
Henkilökuntamme
Tallieläimemme

PICTURES - KUVAAJA EI HALUA NIMEÄÄN MAINITTAVAN, LIISA H., V. HAGEMEISTER, ROPS, LAURA R., MISERY.