CH RUISKUKAN BRENDAN KTK III


@ kasvattaja

Nimi Ruiskukan Brendan "Brenkku" Rekisterinumero VH14-046-0079
Rotu irlannincob-ori Koulutus ko Helppo B re 100cm vvj Vaativa
Väri & säkä mustankirjava, 148 cm Kasvattaja Lilja,Ruiskukka
Syntynyt 03.02.2007 (10v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Champion-arvonimi myönnetty 17.11.2015

Kantakirjattu 15.08.2015
14 + 16 + 16 + 17 = 63p. KTK-III

Yleisesti Brenkku on vallaton, mutta kiltti herra, jolla on kertakaikkiaan loppumaton jekkuvarasto. Tämä vallaton karvakasa teki minuun vaikutuksen jo ensinäkemällä. Pienessä varsassa oli selvästikin elämäniloa eikä se epäröinyt lainkaan näyttää sitä. Kysyinkin tallinomistajalta olisiko orivarsa myytävänä ja olihan se. Niinpä lyhyen keskustelun jälkeen laitoimme paperit kuntoon ja Brenkku lastattiin traileriin. Ori kotiutui jopa minun mittapuullani nopeasti ja ystävystyi heti työhevoskilpailuissa kisaavan Tedin kanssa.

Hoidettaessa Brenkku on aikamoinen keppostelija, joka osaa avata kaiken maailman solmut. Ulkona hoidettaessa herra ei poikkeuksellisesti ole koko aikaa solmun kimpussa vaan tarkkailee ennemminkin ympäristöään. Karsinassa hoidettaessa ori sitten tylsistyykin helposti ja tutkittuaan harjapakkinsa se käy solmun kimppuun, jolla se on sidottu karsinansa kaltereihin. Harjattaessa herra seisoo yleensä kiltisti paikoillaan, vaikka saattaakin pelleillä välillä. Ruokittaessa ori on maltillinen eikä lähde muiden metelöintiin mukaan. Suitsittaessa Brenkku ottaa kuolaimet kiltisti suuhunsa ja antaa laittaa suitset muutenkin kiltisti päähän. Satuloitaessa ori saattaa yrittää näykkäistä, vaikka käyttäytyykin useimmiten mallikkaasti. Eläinlääkärissä herra aluksi testaa lääkärin hermoja, mutta lopettaa pelleilyn kuitenkin sangen pian. Kengitettäessä ori on varsin kiltisti, vaikka saattaakin välillä pelleillä.

Taluttaessa Brenkku on aika villi, joten kokenut ihminen ehdottomastii narun varteen. Maastossa talutettaessa herra kiertää kuralätäköt kaukaa, mutta käyttäytyy muuten mallikkaasti. Tarhalle mentäessä pysyy suht hyvin käsissä ellei tammoja ole lähettyvillä. Toisten orien lähettyvillä Brenkun kanssa saakin olla varovainen, sillä se kyllä potkaisee epäröimättä, jos joku tulee liian lähelle. Tammojen seurassa ori on sitävastoin oikea herrasmies eikä sille tulisi mieleenkään uhitella. Nuorten ja varsojen lähellä herra käyttäytyy toisinaan mallikkaasti ja toisinaan herra näyttää niille kaviotaan varoittaen pysymään kaukana. Maneesissa ja kentällä talutettaessa ori kulkee kauniisti taluttajansa rinnalla ilman suurempia temppuiluja. Juoksutettaessa herra saattaa välillä hätkähdellä, mutta pysyy muuten aisoissa. Lastattaessa ori astelee vähäisen epäröinnin jälkeen kiltisti traileriin.

Ratsastettaessa Brenkku on hieman epävarma, mutta kuitenkin helposti käsiteltävä. Orilla voi ratsastaa kuka tahansa, sillä se on rauhallinen ja luotettava eikä missään nimessä tee järjettömyyksiä. Herran askellajit eivät ole kaikkein puhtaimmasta päästä, mutta kuitenkin ne ovat ratsastajalle mukavat istua. Koulussa ori ei ole parhaimmillaan, vaikka yrittääkin parhaansa. Perusasiat herralta sujuvat melko hyvin, vaikka pohkeenväistön kanssa onkin välillä ongelmia. Esteradalla ori saattaa hieman innostua, mutta pysyy kuitenkin ratsastajansa hallinnassa. Herran hyppytekniikka on hieman erikoinen, minkä takia puomit tulevatkin välillä alas. Maastossa Brenkku on rauhallinen, vaikka välillä pelleileekin. Maastoesteet saavat orin kuumumaan, minkä takia ratsastajalta vaaditaankin paljon taitoa. Valjakkoa mentäessä herra on pirteä ja energinen, mutta samalla myös herkkä ohjasavuille. Työhevoshommien tekemistä ori rakastaa ja ne ovatkin sille mukavaa vaihtelua kaiken muun yhteyteen. Vedestä herra ei kauheasti pidä, vaikka antaakin pestä itsensä suosiolla.

Kilpailuissa Brenkku on hermostunut eikä pidä yhtään ympärillään vallitsevasta häslingistä. Kilpailualueen jännitys ei teekään hyvää herran hermoille, joten se pyritään pitämään alueen laitamilla pois pahimmasta helinästä mahdollisimman kauan. Tallialueella ori pyörii jatkuvasti paikoillaan eikä ota asettuakseen sitten millään. Muihin hevosiin herra ei juuri kiinnitä huomiota, vaikka välillä vilkuileekin niitä hermostuneesti. Lämmiteltäessä ori ei malttaisi rauhoittua, joten sen lämmittelyyn ja rauhalliseksi saamiseen kuluukin hyvän aikaa. Portilla herra onkin jo rauhallisempi, vaikka välillä tuntuukin siltä kuin istuisi tikittävän aikapommin selässä. Kouluradalla Brenkku nauttii saamastaan huomiostaan ja saattaa yltää yllättävänkin hyviin suorituksiin. Esteradalla ori hieman hermoilee eikä hyppää mistään yli, jos ratsastaja ei pysy rauhallisena. Maastoradalla herra tekeekin sitten tasaisen varmaa työtä. Valjakkokilpailuissa ori nauttii aivan erityisesti liikkuen kuin unelma kärryjen edessä. Työhevoskilpailuissa herralla on pilkettä silmäkulmassa eikä aina maltettaisi keskittyä suoritukseen. Palkintojen jaossa ori pysyy kauniisti paikoillaan eikä häslää mitään ylimääräistä. Kunniakierros mennäänkin sitten tyylillä ja kovaa.

i. Rene Aedan
YLA III
ii. Aodhan iii. Antrim
iie. Daimhin
ie. Kerry Maebh iei. Ronan Riordan
iee. Kerryann
e. Wannabe Wanted
VIR MVA Ch,KTK II,VVJ I,YLA II
ei. Hades
YLA II
eii. Lystinssen
eie. Melodic
ee. Aloisia
VVJ III,WRJ II,YLA II
eei. Laoiseach
eee. Myrna

15.06.2014 ic-o Breandan Baxter om. Tuire N.
18.06.2014 ic-t Breandan Darian om. Tuire N.
31.08.2014 ic-o Kilimanjaro Stinder om. sylvester
01.09.2014 ic-t Cute and Cuddly Stinder om. sylvester

NJ
10.01.2015 LAC lk 01: Irlannincoborit 03/07 irtoSERT
25.08.2015 Spiros Stable lk 03: Irlannincob oriit 01/05 BIS1,MVA-SERT

OMINAISUUSPISTEET
Starttaa porrastetuissa kenttäkilpailuissa 01.11.2014 lähtien